Table des matières:

Lucky Puggo : 4 étapes
Lucky Puggo : 4 étapes

Vidéo: Lucky Puggo : 4 étapes

Vidéo: Lucky Puggo : 4 étapes
Vidéo: Making Snow/Lucky Puggo. Read disc. 2024, Juillet
Anonim
Chanceux Puggo
Chanceux Puggo
Chanceux Puggo
Chanceux Puggo

De Lucky Puggo est een system dat is ontworpen om katten (of iets anders dan een kat natuurlijk) te verjagen van bijvoorbeeld je tafel. Wanneer er een kat 30 cm van de Lucky Puggo af staat zal de Lucky Puggo een snelle armbeweging maken om de kat van het terrein te verjagen.

De l'inspiration pour Lucky Puggo komt van de Japanse "Maneki Neko" oftewel de Lucky Cat. Het beeldje met de opgeheven linker- of rechterpoot brengt geluk volgens de Japanse legendes. En omdat het katten moet verschrikken heb ik mijn variante van de Lucky Cat natuurlijk in de vorm van mijn favoriete hond gemaakt; de mopshond. Natuurlijk kun je zelf kiezen voor een wat stoerdere hond in je eigen ontwerp!

Étape 1: Étape 1: Matériel Verzamelen

De Lucky Puggo werkt met een sonar sensor die meet hoe ver iets van het beeld af staat en als het detecteert dat er iets binnen 30 cm van de Lucky Puggo af staat zal het door middel van een servo een snelle armbeweging maken.

De benodigde materialen zijn:

1x Arduino Uno

1x planche à pain

1x servomoteur

1x capteur sonar

9x fils de cavalier

Klei, talon veel klei…

Étape 2: Étape 2: Aansluiten

Étape 2: Aansluiten
Étape 2: Aansluiten

Sluit alles aan zoals ik heb aangegeven op de tekening.

Voor het testen van je sensor en servo is een breadboard erg handig. Als het allemaal goed werkt kun je ervoor kiezen het te soldren voor extra stevigheid. Ik heb er zelf voor gekozen om het op het breadboard te laten zitten en er een stevige behuizing omheen te bouwen zodat het rencontré geen mogelijkheid kan verplaatsen.

Étape 3: Étape 3: Coder

De code die ik heb gebruikt kun je hier vinden als bijlage. Ik heb de afstand ingesteld op <31 omdat m'n tafel niet zo heel groot is. Voel je vrij dit aan te passé naar de afstand die jij denkt nodig te hebben.

Étape 4: Étape 4: Behuizing

Étape 4: Behuizing
Étape 4: Behuizing
Étape 4: Behuizing
Étape 4: Behuizing
Étape 4: Behuizing
Étape 4: Behuizing

In deze stap laat ik zien hoe ik de arm en de behuizing heb gemaakt. De arm steek je uiteindelijk porte je behuizing heen en maak je vaste aan de servo.

Wat heb je nodig voor de arm zodat het stevig is en toch soepel en licht genoeg is voor de servo?

(Zie afbeelding 1, monteer alles in de volgorde van de afbeelding van links naar rechts.)

1x servo (stap2)

1x M8 imbusbout (aangepast met een gelufje zodat de servo er in klikt)

1x Kogellager 8mm

2x Moer M8

2x Ringetje M8 voor de moertjes

1x afdichting kleinste formaat regenpijp

1x regenpijp met bocht (ziet er perfect uit voor een arm)

Zet alles in elkaar in deze volgorde en je resultaat zal er dan uitzien als afbeelding 2 van deze stap. Draai het geheel niet te strak aan, dan wordt de armbeweging minder soepel en zal je servo het waarschijnlijk niet trekken.

Voor de behuizing heb ik een prullenbak van de action gebruikt. Daar heb ik mijn arduino en onderdelen in verstopt en met knex heb ik de servo vastgezet. Snij uit de onderkant van de prullenbak een gat zodat de sensor er doorheen past. Maak ook een gaatje waar jij je arm wilhebben en maak die precies zo groot als de kogellager zodat je die stevig vaste kunt zetten met superlijm. Het geheel ziet er bij mij uit als afbeelding 3.

Projet Nu het leukste gedeelte van het hele; pak zo veel klei als je kunt bemachtigen (ik advisor fimo featherlight voor de kop en bepaalde delen van de arm) en maak om de prullenbak de behuizing van klei in welke vorm je maar zou willen. Ik koos dan voor een mophond maar wees hierin vrij. Laat het 4 dagen drogen, likje verf en tadàà! Je suis propre à Lucky Puggo !

Conseillé: