Table des matières:
2025 Auteur: John Day | [email protected]. Dernière modifié: 2025-01-13 06:57
Porte Gemaakt.
Owen CiciliaTim JansenMees van Essen
Compteur de passagers Arduino: APC
Openbaar vervoer, wij maken allemaal weleens gebruik van. Je stapt soms de trein in en zoekend naar een zitplaats maar na twee coupés beslis je toch te gaan staan terwijl er 1 coupe verder misschien de ene perfecte zitplaats nog voor u vrij was. In de spits wanneer het druk is en iedereen dezelfde coupé instapt in hoop voor een zitplaats en de conducteur omroept om verder naar voren te lopen omdat daar nog genoeg plek vrij is.
Tegenwoordig est op de NS site te zien hoeveel coupés een trein heeft, een mooie toevoeging bij de site. Maar alsnog is de problem soms dat er een massa mensen bij een coupé instappen die al vol zit. Hier hebben wij een oplossing voor bedacht. Wij hebben gezocht naar manieren om deze problem tegen te gaan. Een scherm boven de coupé deur die aangeeft hoeveel plekken nog vrij zijn. Zo kunt u van tevoren inschatten waar u in kan stappen en of er kans is om een zitplaats te vinden.
Dit idee willen wij realiseren rencontré een Arduino. Door druksensoren in elke stoel te plaatsen en die te verbinden met een scherm die aangeeft hoeveel stoelen vrij zijn. De Arduino berekent op welke stoelen druk uitgeoefent wordt en geeft dat weer op het scherm als een getal. De schermen zullen boven bij de deuren van de coupé geplaatst worden zodat de passagiers gelijk kunnen zien hoe vrij de coupé is. De arduino zal ook verbonden worden aan de wifi van de trein. Zo kan de arduino de aangegeven getal ook weergeven op de NS site. Op de site kunt u dan zien hoeveel coupés jou trein heeft plus hoeveel plekken er vrij zijn.
Deze system est niet alleen voor de passagiers handig maar ook voor NS. NS voorkomt zo irritaties van hun passagiers. Zo kan NS ook beter overzien hoeveel zitplaatsen er nodig zijn bij bepaalde locaties en tijden in heel Nederland. Door dit system te gebruiken voorkomen we veel irritaties in het openbaar vervoer en zo kunnen wij het infrastructuur verbeteren voor comfortabele reizen in de toekomst.
Nous hebben de Arduino gebruikt en hiervoor een system bedacht om het aantal vrije plaatsen in een trein coupe te tellen en weer te geven. Door middel van druksensors in de stoelen te doen die een signaal doorgeven aan een display boven de deur van de coupe of de buitenkant van de trein. zo kunnen de passagiers zien waar er nog ruimte est voordat ze de drukken trein à stappen.
onderdelen.
- arduino.
- planche à pain arduino.
- Affichage LED Ada fruit 0.56.
- druksensoren.
- les kabels.
Étape 1: De Ontwikkeling
Nous zijn begonnen rencontré het bestuderen van de Arduino, de mogelijkheden en hoe het werkt. en daarna zijn we begonnen met de design thinking.
hoe zijn nous op het idee gekomen. nous avions réfléchi à sessie sur waar je zoal aan irriteert dans het dagelijks leven, wat voor een dingen je onhandig vind en graag zou willen dat het anders was. we zijn begonnen met brainstormen en zo zijn we op het idee gekomen om een display te maken in een trein die laat zien of er nog ruimte is zodat je niet de hele tijd moet doorlopen voordat je een plek heb gevonden. onderdelen voor prototype.
Étape 2: De l'affichage
nous zijn al allereerst begonnen rencontré het aan de praat krijgen van de display, we hebben gebruik gemaakt van een Ada fruit 0.56 led display.
Étape 3: De Sensor
nous hebben voor ons prototype een druk sensor gemaakt, elke keer dat de sensor word ingedrukt gaat het cijfer op de display naar beneden, als de sensor word losgelaten gaat het
Étape 4: Code Arduino
/***************************************************
Ceci est une bibliothèque pour nos sacs à dos LED I2C
Conçu spécifiquement pour fonctionner avec les sacs à dos Adafruit LED 7 segments -- https://www.adafruit.com/products/881 -- https://www.adafruit.com/products/880 -- https://www. adafruit.com/products/879 -- https://www.adafruit.com/products/878 9 Ces écrans utilisent I2C pour communiquer, 2 broches sont nécessaires pour l'interface. Il existe plusieurs adresses I2C sélectionnables. Pour les sacs à dos avec 2 broches de sélection d'adresse: 0x70, 0x71, 0x72 ou 0x73. Pour les sacs à dos avec 3 broches de sélection d'adresse: 0x70 à 0x77
Adafruit investit du temps et des ressources pour fournir ce code open source, veuillez soutenir Adafruit et le matériel open source en achetant des produits Adafruit !
Écrit par Limor Fried/Ladyada pour Adafruit Industries. Licence BSD, tout le texte ci-dessus doit être inclus dans toute redistribution ************************************** **************/
#include // Activez cette ligne si vous utilisez Arduino Uno, Mega, etc. #include #include "Adafruit_LEDBackpack.h"
Matrice Adafruit_7segment = Adafruit_7segment();
void setup() { #ifndef _AVR_ATtiny85_ Serial.begin (9600); Serial.println ("Test de sac à dos à 7 segments"); #endif matrice.begin(0x70); pinMode(7, INPUT_PULLUP); pinMode(8, INPUT_PULLUP); pinMode(9, INPUT_PULLUP); pinMode(10, INPUT_PULLUP); }
boucle vide() { int siègesFree = 42;
int bouton1 = digitalRead(7); if (bouton1 == LOW) { placesLibres = placesLibres -1; }
int bouton2 = digitalRead(8); if (bouton2 == LOW) { placesLibres = placesLibres -1; }
int bouton3 = digitalRead(9); if (bouton3 == LOW) { placesLibres = placesLibres -1; }
int bouton4 = digitalRead(10); if (bouton4 == LOW) { placesLibres = placesLibres -1; }
// imprime une matrice à virgule flottante.print(seatsFree); matrice.writeDisplay(); retard (50);
}